1118 ученици от 46 училища са първите, които ще заминат

...
1118 ученици от 46 училища са първите, които ще заминат
Коментари Харесай

Първите 1118 ученици заминават на безплатна ваканция

1118 възпитаници от 46 учебни заведения са първите, които ще заминат на лятна отмора по Националната стратегия „ Отново дружно ". Това са поръчките, постъпили в Министерството на образованието и науката от 17 до 28 юни. Децата ще бъдат разпределени в 103 групи. Ще ги съпровождат 120 учители или други педагогичен експерти.

Някои пътувания са планувани още за началото на юли. Първата почивка ще бъде от 4 до 9 юли. 56 възпитаници и четирима ръководители от София ще прекарат шест дни в Добринище.

Училищата са избрали както планински, по този начин и морски курорти. Сред тях са дестинации като Боровец, Банско, Чепеларе, Плиска, Балчик, Трявна, Китен. Одобрени са предложения за Приморско, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, Каварна, Черноморец и други Учениците и съпътстващите ги учители ще отсядат най-вече в хотели с три и четири звезди.

Училищата изпращат в просветното министерство запълнен формуляр и три предложения от туроператори, както и стимулирано решение на педагогическия съвет за избор на една от тях. Документите се ревизират за сходство с условията по реда на тяхното постъпване. На този стадий няма отхвърлени поръчки. Две са върнати за допълнение на документите.

За първите утвърдени 46 учебни заведения ще бъдат отпуснати 619 000 лв.. Туристическият пакет за всеки участник е на стойност 500 лева Той би трябвало да включва превоз, настаняване, храна, застраховка, културна, спортна или различен тип обществена стратегия за шест дни.

Одобрените учебни заведения са от разнообразни обитаеми места. Приети са поръчките на осем учебни заведения от София-град, на пет от Ямбол и на четири от Пазарджик. По три учебни заведения има от област Монтана, Шумен и Разград. По две учебни заведения са утвърдени от Силистра, Враца, Варна и София - област. От Бургас, Стара Загора, Добрич, Плевен, Сливен, Силистра, Кърджали, Габрово, Хасково, Пловдив, Велико Търново и Смолян има по едно учебно заведение.

Първият стадий от кандидатстването продължава до 31 юли 2021 година Ако след тази дата плануваният за програмата бюджет от 15 млн. лв. не е изразходван, учебните заведения могат да аплайват още веднъж с до общо 165 възпитаници до 1 септември тази година или до привършване на финансовия предел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР