11 семейства от село Кръстава останаха без домове. Пожарът, който

...
11 семейства от село Кръстава останаха без домове. Пожарът, който
Коментари Харесай

Пепел вместо дом: Пострадалите семейства от Кръстава ще получат фургони до няколко дни

11 фамилии от село Кръстава останаха без домове. Пожарът, който избухна в петък, за часове изпепели изцяло седем къщи и още толкоз икономически постройки.

Пострадалите фамилии са настанени при близки и родственици. Очаква се до дни да дойдат фургони, които да ги приютят. Стотици поданици на прилежащи села и локални оказват помощ безплатно на пострадалите. Те са докарали бусове с храна, облекла и посуда, и са събрали сумата от 10 хиляди лева

Снимка: btvnovinite.bg

Хайрадин Али Муса и брат му са едни от пострадалите. Родителите им не са живи. Мъжът споделя, че при пожара лицето му е обгоряло. Други не са потърпевши, съгласно тях Всевишният ги е опазил.

След опустошителното злополучие хората в село Кръстава имат потребност най-много от строителни материали и средства за мебели.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Ние разгласяваме акция във всички джамии, във всички обитаеми места, където живеят мюсюлманите. Всеки, който има опция със средства, строителни материали – да помогне на хората “, прикани Мустафа Хаджи, основен мюфтия на България.

Кметът на село Кръстава Салих Узунов изясни, че досега са събрани са към 45 хиляди лева Съседите на потърпевшите фамилии се се включиха безплатно в чистенето на отломките.

От прилежащото село Всемирци са събрали одеяла и над 4000 лева за потърпевшите от огнената буря. От ГЕРБ оповестиха, че ще на селото 6 мобилни къщи, в които засегнатите от пожарите да бъдат настанени.

Снимка: btvnovinite.bg

Всички искащи да оказват помощ, могат да се свържат с кметството на селото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР