11 села в Смолянско продължават да са откъснати от града

...
11 села в Смолянско продължават да са откъснати от града
Коментари Харесай

Огромно свлачище затруднява главен път в Смолянско


11 села в Смолянско не престават да са откъснати от града поради голямото свлачище върху основния път. Днес беше неразрешено и на пешеходци да минават в региона.

Свлачището се засилва предходната седмица и съгласно АПИ е най-мащабното в страната върху основен път.

На незабавно съвещание в регионалната администрация бяха набелязани ограничения за сигурността на хората и работещите в региона.

"Свлачището крие неподозирани рискове. Запазването на живота на хората е от първостепенно значение ", сподели зам.-областният шеф на Смолян Адриан Петров.

До учебните заведения в града пътуват 90 възпитаници. През обходният път през Рудозем и връх Средногорец, пътят им до Смолян се удължава с повече от 50 км.

Деца и възрастни от селата в региона минават през свлачището пешком, с цел да стигнат до учебно заведение или до работните си места.

Започна построяването на обходен път над село Влахово. Багерите работят интензивно, с цел да може да има по-бързо безвреден път за хората.

По новия път ще могат да минават леките коли и микробуси до 22 места.

Към този миг няма непосредствена заплаха за електропреносните уреди в региона на свлачището.

Пътят Смилян – Рудозем към този момент е отворен. Пътят ще се употребява като част от обходен маршрут за товарните коли, които не могат да минават по пътя Смолян – Средногорци, поради огромното свлачище край Тикале.

Проблемът ще бъде обсъждан още веднъж на заседание в Община Смолян на следващия ден с присъединяване на общинари, геолози, проектанти, представители на държавни институции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР