11 секции ще посрещнат тази неделя български туристи и сезонни

...
11 секции ще посрещнат тази неделя български туристи и сезонни
Коментари Харесай

Вот по време на почивка: 11 секции очакват сънародниците ни в Северна Гърция

11 секции ще посрещнат тази неделя български туристи и сезонни служащи в Северна Гърция.

В Никити представителите на изборната комисия чакат избор по бански. Някои споделят, че сега на полуостров Ситония има доста туристи, съгласно други те въпреки всичко са по-малко от сезоните преди COVID-19.
Снимка: btvnovinite.bg
Ще се стигне ли до опашки за гласоподаване можем единствено да гадаем. А другояче се приказва, че гръцкото РЗИ може да мине в секцията на инспекция съблюдават ли се противоепидемичните правила.

Секцията в Никити се намира в локалното главно учебно заведение. В изборната комисия са както хора с опит, взели участие във избор и преди, по този начин и стимулирани новобранци. А организацията е стройна.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Ако гласоподавателите не са готови, ние сме планували маски за тях, надлежно същото се отнася и за химикалките, доста хора може би ще дойдат със свои, само че ние сме подготвили и писалки, които ще бъдат регулярно дезинфекцирани. В изборната секция ще се позволяват до двама души, до момента в който единият гласоподава, на другия ще се обработват данните “, споделя Йорданка Янкова, ръководител на СИК в Никити.
Снимка: btvnovinite.bg
За секцията са планувани 1200 бюлетини. На евровота през 2019 година в Никити гласоподават над 700 българи.

Периодично член на изборната комисия ще ревизира дали кабинката за гласоподаване е празна и ще я дезинфекцира. В коридора пред секцията ще могат да изчакват до петима души. Предвидени са обособен вход и излаз за гласоподавателите, тъй че да не се засичат.

Всички членове на изборната комисия са или преболедували COVID-19, или имунизирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР