11 незаконни павилиона от района пред КАТ-София бяха премахнати и

...
11 незаконни павилиона от района пред КАТ-София бяха премахнати и
Коментари Харесай

Премахнаха 11 незаконни павилиона от района пред КАТ-София

11 противозаконни павилиона от региона пред КАТ-София бяха отстранени и през днешния ден. Една част от тях в никакъв случай не са имали позволения, други са с изтекли такива, заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По думите му районният кмет " не си е мръднал пръста през тези 4 години ". Той напомни, че един път в месеца всеки областен кмет би трябвало да прави инспекция на преместваемите обекти.



Георгиев напомни, че през юли 2022 година СОС одобри нови промени в Наредбата за преместваеми обекти. Въведохме санкции до 50 000 лв. и най-важното, забранихме така наречен " краткотрайни връзки " - когато се закачат за електрически сила сякаш за малко, а в действителност ги употребяват за по 20 години, изясни ръководителят на СОС.



Снимки: Българска телеграфна агенция

За една година в използването на тези правила, дружно с основния проектант и районните кметове сме премахнали над 400 противозаконни обекта в целия град, сподели Георгиев и добави, че в 99% от случаите имат тъжби, като общината е спечелила над 400 каузи.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР