11-годишният Хасан, чиято история развълнува целия свят, вече е с

...
11-годишният Хасан, чиято история развълнува целия свят, вече е с
Коментари Харесай

11-годишното дете, което премина през Украйна само, вече е при своя брат в Словакия

11-годишният Хасан, чиято история развълнува целия свят, към този момент е с по-големия си брат в Словакия. Момченцето пропътува самo 1000 км от Украйна, защото майка му нямаше опция да се изтегля. Сега, когато към този момент е в сигурност, той описа какво му е давало сили по време на дългото и самотно бягство от войната, написа Българска национална телевизия.

" Надежда и религия ми даваше мама. И желанието ѝ да отпътува. Вярата ми ме крепeше през цялото ми пътешестване. От сърце благодаря на всички доброволци, тъй като те оказват помощ на хора, които не познават и в никакъв случай не са срещали ", сподели Хасан Ал-Халаф.

По време на пътуването през Украйна в момчето имало единствено паспорт, торба и телефонен номер, написан на ръката му. Неговата майка трябвало да остане в атакувания Запорожие, който стана печално прочут поради това, че съветски и украински елементи водиха престрелка в локалната АЕЦ.

За благополучие момчето съумяло да премине през страната и да стигне до Словакия, а доброволци на границата съумели да се свържат с неговите родственици.

Момчето е впечатлило хората, които се срещнали с него, със своето успокоение, усмивка и храброст. За случая разгласява информация във Facebook и Министерството на вътрешните работи на Словакия.

Часове откакто момчето стига до своята цел – Братислава, неговата майка - Жулия Писечка, споделя, че момчето е пътувало с трен. Тя споделя информацията в своя профил в обществената мрежа Facebook.

“Аз съм вдовица и имам още деца. Искам да благодаря на управляващите в Словакия и на доброволците, които са се грижили за сина ми и са му помогнали да прекоси границата”.

Не мога да напусна майка ми, тя не може да се движи сама. Хора с огромни сърца живеят във вашата дребна страна”, добавя дамата.

По-големите братя и сестри на детето също са стигнали до Словакия наред.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР