11 години без наказание за смъртта на 19-годишната родилка Деяна

...
11 години без наказание за смъртта на 19-годишната родилка Деяна
Коментари Харесай

Българско правосъдие: Цели 11 години няма наказани за смъртта на родилка

11 години без наказване за гибелта на 19-годишната родилка Деяна Георгиева. Момичето умря през 2011 година, дни откакто роди в столичната болница „ Шейново”. Обвиняеми по случая са шестима лекари. Съдебният развой обаче буксува от години. Преди няколко дни делото е отсрочено за следващ път.

Последното, което ми сподели, беше: „ Искам да ми обещаеш, че каквото и да се случи с мен, ти ще се грижиш за Майки и ти ще го отгледаш”. След това повече не я видях”, споделя майката на момичето - Людмила Велинова.

Георгиева умира 42 дни, откакто ражда сина си. Според епикризата родилката е била изписана в положително положение.

„ Всъщност то беше сериозно – с доста висока температура, мощни болки в корема, повръщане, разстройство. Диагнозата, която сложиха, беше летен вирус. Просто побързаха да се отърват от летния вирус като я изпратиха вкъщи”, прибавя Велинова пред Нова тв.

Роднините обикалят от болница в болница, само че Деяна по този начин и не е избавена.

Оказва се, че елементи от плацентата са останали в тялото на дамата и тя развива сепсис.

Според околните учредената виновност е на специализантка в " Шейново ", която сама е водила раждането. По думите им тя е оставила плацентата.

" Детето доста страда, той е извънредно сензитивно дете. Когато сме на детска площадка, то се гуши в нас. Има потребност от майка си като всяко дете. ", сподели още Велинова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР