Юли бе най-тежкият месец в историята на коронавирусната пандемия, добиваща

...
Юли бе най-тежкият месец в историята на коронавирусната пандемия, добиваща
Коментари Харесай

Руска медия: Юли бе най-тежкият месец от COVID-19 пандемията

Юли бе най-тежкият месец в историята на коронавирусната пандемия, добиваща все по-застрашителни мащаби, констатира руският в. " Комерсант ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11131
" През изтеклия месец на планетата са регистрирани над 8 милиона инфекции - почти колкото през предходната половин година. Пандемията набира сила, както предупреждава и Световната здравна организация (СЗО) ", посочва изданието.

Същевременно световната промишленост се съвзема от вируса - през юли Китай, страните от еврозоната и САЩ бележат значително подобрение в изпреварващите показатели на деловата активност, според друг материал в " Комерсант ". Най-голям ръст личи в оценките за общия обем на производството и броя на новите поръчки, но заетостта все още е далеч от стойностите отпреди кризата.

В Русия обаче съвкупният индекс на бизнесактивността е намалял спрямо юни - новите поръчки за вътрешността и за износ все още намаляват, което кара компаниите да предприемат уволнения, добавя всекидневникът.

" През последните две седмици от юли броят на заетите в Русия надхвърли броя на уволнените за пръв път от началото на пандемията, предизвикала шок на трудовия пазар ", пише " Росийская газета ". По данни на трудовото министерство търсенето на работна сила през юли е било със 7 на сто по-силно, отколкото през февруари, а от средата на май броят на свободните места расте с 2 до 6 процента седмично. Пазарът на труда в Русия започва да се възстановява, отбелязва ведомството наред с външни експерти.

На Русия се падат над една трета от всички изтичания на лични данни, свързани с коронавируса. През първото полугодие на 2020 г. са регистрирани 72 подобни инцидента, 25 от които в Руската федерация, пише " Известия ", като се позовава на специализирана фирма. Публикуването на лични данни на пациенти с COVID-19 често води до агресия към тях от страна на обществото, предупреждават аналитици.

" Докато по света част от изтичанията са последици от хакерски атаки, в Русия виновниците винаги са служители в болниците или в други организации с достъп до списъците на заразените. Медицинските данни в страната днес са защитени по-слабо например от тези на банките ", изтъкват експерти.

" Властите на ред руски региони въвеждат отново по-строги антивирусни рестрикции или допускат, че може да го направят ", пише " Свободная преса " под заглавие " Ще се наложи да върнем карантината и маските ". " Броят на болните в различни субекти на федерацията продължава да расте - хората много избързаха да се отпуснат, а заразата не си е отишла ", пояснява вестникът.

5394 нови случая на коронавирус в Русия

" В Русия може да започне втора вълна от COVID-19, ако хората не спазват предпазните мерки, на първо място по курортите из страната ", заявява инфекционистката Галина Кожевникова, цитирана от " Известия " и " Лента ". " През септември в Русия се очаква повишена заболеваемост, тъй като повечето пътешественици ще се върнат в родината. Но броят на новите случаи няма да нарасне силно, тъй като част от жителите на страната вече са преболедували, диагностиката е подобрена, а здравната система - в пълна готовност ", прогнозира специалистката.

" Труд " припомня мнение на бившия руски президент и бивш премиер Дмитрий Медведев, сега зам.-председател на Съвета за сигурност на федерацията, според когото човечеството може да се сблъска и с втора, и с трета вълна от COVID-19. " Ваксинацията срещу коронавируса трябва да протече едновременно в цял свят, " иначе ще е крайно трудно да спрем разпространението на болестта ", подчертава руският политик.

" Надпреварата във ваксините ", следена с напрежение в цял свят, изглежда наближава края си. Руските изследователи се проявиха много достойно в това състезание - техни ваксини ще започнат да се прилагат масово в най-скоро време, пише " Взгляд ".

До дни Русия регистрира ваксина срещу Covid-19

Онлайн изданието откроява парадоксалния според него факт, че разработките се правят " с висока скорост благодарение и на конкуренцията, и на сътрудничеството ". За пръв път, създавайки ваксина, британски и руски учени не блуждаеха в мрака, търсейки трохички скъпоценни знания в откъслечни публикации на колеги, дали подписка за неразгласяване, а сътрудничеха в рамките на истински " научен интернационал ", се казва в статията.

В редица страни смъртността от COVID-19 е по-ниска заради спецификата на националните им кухни, използващи по-специално ферментирали продукти. Това е извод на френски научен колектив начело с проф. д-р Жан Буске от университета в Монпелие, бивш председател на Световния алианс за борба с хроничните респираторни заболявания към СЗО. Жителите на България, Гърция и Турция например редовно консумират киселомлечни храни, а хората в Германия и Южна Корея - кисело зеле. Така слагат защитна бариера на пътя на коронавируса към човешкия организъм, заявяват учените.

Пандемията показа, че човечеството е в дълбока криза, посочва " Независимая газета " и описва " как вирусът стана мегафактор в развитието на цивилизацията ". Същевременно климатът се мени, неравенството расте, капитализмът се изражда. Голям брой кризисни процеси съвпадат по време, което " подчертава остротата на момента. Необходимо е да отхвърлим клишетата от миналото и да разберем, че новите колосални предизвикателства изискват принципно нови подходи ", призовава руският всекидневник.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11131  Доц. Кунчев за COVID-19: Хората си вършат каквото желаят, у нас ще стане като в Италия и в Испания

Доц. Кунчев за COVID-19: Хората си вършат каквото желаят, у нас ще стане като в Италия и в Испания  Д-р Иван Маджаров с шокиращо самопризнание: Парите за COVID-19 не стигат до всички Д-р Иван Маджаров с шокиращо самопризнание: Парите за COVID-19 не стигат до всички  Доц. Кунчев за COVID-19: Хората си вършат каквото желаят, у нас ще стане като в Италия и в Испания Доц. Кунчев за COVID-19: Хората си вършат каквото желаят, у нас ще стане като в Италия и в Испания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР