Шест извънболнични пункта за ваксинация срещу коронавируса ще бъдат открити

...
Шест извънболнични пункта за ваксинация срещу коронавируса ще бъдат открити
Коментари Харесай

Москва открива извънболнични пунктове за ваксинация срещу COVID-19

Шест извънболнични пункта за ваксинация срещу коронавируса ще бъдат открити идната седмица в Москва, включително в известния търговски център ГУМ на Червения площад. Това съобщи днес зам.-кметът на руската столица Анастасия Ракова, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Крайно важно е сега да бъдат ваксинирани възможно повече хора, обясни тя.

Другите пунктове също ще работят на популярни обществени места, главно в търговски центрове. Московчаните, живеещи наблизо, ще получат есемеси с указания за работното им време и препоръки да ги посещават на малки групи - със семействата си, с колеги или приятели. Така за лекарите ще е по-удобно да размразяват флаконите, съдържащи по пет дози от препарата.

Масовата ваксинация в Москва започна на 5 декември и обхваща все по-голям брой категории хора. Могат да се имунизират по-специално възрастните столичани и хората с хронични заболявания - това е най-голямата рискова група в контекста на пандемията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18326  Имунолог: Какво ще обясните, когато по-възрастните имунизирани почнат да умират? Имунолог: Какво ще обясните, когато по-възрастните имунизирани почнат да умират?  Код здраве: Какво да вършим след болест от Ковид-19 (Част II) Код здраве: Какво да вършим след болест от Ковид-19 (Част II)  Рани в устата и Рани в устата и " спънат език " - още два признака на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР