Френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер потвърди

...
Френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер потвърди
Коментари Харесай

Франция очаква икономиката да нарасне с 6% през 2021 г.

Френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер потвърди в сряда неотдавнашното си изявление, че очаква брутният вътрешен продукт на страната да нарасне с 6% през 2021 г. на фона на продължаващата икономическа криза, причинена от пандемията COVID-19.

Той също така изрази подкрепата си за отваряне на магазините през всяка неделя до Коледа, или общо 4 недели, за да могат да наваксат изгубеното. Това е в съответствие с обявеното ден по-рано от президента Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на известно разхлабване на строгите ограничителни мерки, целящи да се предотврати по-нататъшното разпространение на коронавирус.

Пред радио France Inter Брюно льо Мер отбеляза, че обезщетенията за затворените заради пандемията предприятия ще струва 1,6 милиарда евро месечно, предаде БНР.

Снощи френското правителство посочи, че компаниите, включително ресторантите, ще могат да избират между месечна необлагаема помощ до 10 000 евро или обезщетение от 20 процента от месечния им оборот през същия период на миналата година, но сумата да не надвишава 100 000 евро.

Този механизъм ще засегне 200 000 компании и ще струва 1,6 милиарда евро месечно на държавата, уточни Льо Мер.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15670  Столична община отпуска 180 000 лв. на ДКЦ-ата за коронавирус медико-диагностични проучвания Столична община отпуска 180 000 лв. на ДКЦ-ата за коронавирус медико-диагностични проучвания  Протест пред Министерски съвет против новите ограничения против ковид, викания Оставка, Изверги и Убийци

Протест пред Министерски съвет против новите ограничения против ковид, викания Оставка, Изверги и Убийци  Сухотата в носа е най-ранният признак на ковид Сухотата в носа е най-ранният признак на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР