Фелдшерът с коронавирус, напуснал доброволно болницата в Шумен, се самолекувал

...
Фелдшерът с коронавирус, напуснал доброволно болницата в Шумен, се самолекувал
Коментари Харесай

Фелдшер се самолекувал от COVID с чай и аспирин, прилагал го и на пациенти

Фелдшерът с коронавирус, напуснал доброволно болницата в Шумен, се самолекувал с чай и аспирин. Същото лечение препоръчвал и на свои пациенти, също заразени с COVID-19, съобщава БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9381
Предполага се, че медикът е подценил опасността.

11 пациенти с коронавирус са хоспитализирани в МБАЛ - Шумен

Областният управител на Шумен Стефан Желев обясни, че самият фелдшер не е ползвал предпазни средства. След като се разболял, в следващите си контакти предал заразата и на свои пациенти. Според Желев трябва да му се търси наказателна отговорност заради безотговорните действия.

Тестването на жителите на селата Климент, Изгрев, Тъкач и Наум продължава. Предприети са мерки за откриване на всички контактни на болните лица.

Директор на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов се опасява, че може да възникне проблем с персонала, който ще обслужва установените заразени. Причината по негови думи е, че в здравното заведение се работи с минимален капацитет лекари специалисти, които обслужват тези болни, тъй като за разлика от големите софийски болници болницата в Шумен не може да отдели екипи, които да се занимават само с тези пациенти.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9381  Проф. Николай Витанов с нова прогноза: В края на есента може да сме с 5-цифрено число на болни Проф. Николай Витанов с нова прогноза: В края на есента може да сме с 5-цифрено число на болни  59 нови случаи на COVID-19 в Сърбия 59 нови случаи на COVID-19 в Сърбия  Стероидът дексаметазон оказва помощ при тежки форми на COVID-19 Стероидът дексаметазон оказва помощ при тежки форми на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР