Ученик в 7-и клас вече за трети път е под

...
Ученик в 7-и клас вече за трети път е под
Коментари Харесай

Абсурден случай: За месец седмокласник три пъти е поставян под карантина

Ученик в 7-и клас вече за трети път е под карантина. Най-куриозното е, че момчето вече е преболедувало COVID-19 и дни по-късно му се налага пак да влезе в карантина, този път заради заразен съученик. От РЗИ обясниха, че такава е заповедта на здравното министерство. Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов също го потвърди.

,,Първият път беше заради сестра си, след това заради себе си, защото той се разболя, след това се върна на училище за два дни и след това пак го поставиха по карантина заради болен съученик, което според мен е някакво чиновническо безумие. Защото никой не се интересува как това дете ще изкара 30 дни затворено вкъщи``, разказа за БНТ майката на ученика Бояна Ушева.

Според жената Министерството на здравеопазването трябва да преосмисли заповедта си и деца, които вече са изкарали вируса, да не бъдат поставяни отново под карантина. В противен случай рискът да останат затворени по домовете си цяла година е голям.

Според разпорежданията детето е подадено като контактно от директора на училището, в което учи и карантината важи за целия клас, без изключения.

Трябва институциите да започнат да мислят за тези деца като за личности, а не да ги слагат целия клас в анблок и до го карантинират накуп, защото така им е по-лесно, коментира още майката.

Синът на Бояна от днес така или иначе трябваше да мине на онлайн обучение. С тази разлика, че сега е затворник вкъщи и РЗИ го проверява на адреса. На момчето му предстои външно оценяване, но заради карантината вече близо месец той не може да ходи и на частни уроци.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14900  Италия записва близо 40 хиляди нови случая на ковид и над 600 умряли Италия записва близо 40 хиляди нови случая на ковид и над 600 умряли  Учени наблюдават COVID-19 в отпадните води Учени наблюдават COVID-19 в отпадните води  Столетница: Трябва да съблюдаваме ограниченията и да има дисциплинираност Столетница: Трябва да съблюдаваме ограниченията и да има дисциплинираност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР