Третият твърд локдаун в Австрия ще продължи за всички до

...
Третият твърд локдаун в Австрия ще продължи за всички до
Коментари Харесай

Под натиска на опозицията в Австрия е отменено преждевременното прекратяване на локдауна

Третият твърд локдаун в Австрия ще продължи за всички до 24 януари и няма да е възможно, както беше предвидено, желаещите да го прекъснат една седмица преждевременно, след представяне на отрицателен тест.

Министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер потвърди за пресата, че поради твърдото противопоставяне на опозиционните партии и минималното им мнозинство във Федералния Съвет, горната камара на парламента, локдаунът остава в сила така, както е в момента.

Хотелите, заведенията за обществено хранене, фирмите за услуги и културните институции остават затворени до 24 януари. По данни на Министерството на образованието обаче училищата в страната ще започнат присъствени занятия една седмица по-рано - на 18 януари.

Разхлабването на мерките е необосновано и от епидемиологична гледна точка, смятат експертите, тъй като наложените на 26 декември строги ограничения все още не са дали желания резултат и броят на новозаразените остава висок.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17771  Проф. Кантарджиев разкри по какъв начин да разберем по какъв начин ще прекараме COVID-19 Проф. Кантарджиев разкри по какъв начин да разберем по какъв начин ще прекараме COVID-19  В МБАЛ-Добрич всички бебета, родени от майки с COVID-19 или прекарали инфекцията, са здрави В МБАЛ-Добрич всички бебета, родени от майки с COVID-19 или прекарали инфекцията, са здрави  Европейска комисия вижда компликации пред разширението на производството на ваксини против COVID-19 Европейска комисия вижда компликации пред разширението на производството на ваксини против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР