Това са мерките, които препоръчахме още, когато казахме, че трябва

...
Това са мерките, които препоръчахме още, когато казахме, че трябва
Коментари Харесай

Могат ли новите случаи на COVID-19 у нас да всеят отново паника?

Това са мерките, които препоръчахме още, когато казахме, че трябва да свикнем да живеем с този вирус. След трите Д (дисциплина, дистанция и дезинфекция), правилно добавяме и К - контрол. Това коментира д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз (БЛС).
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9610
" Трябва да бъдем много внимателни какви сигнали подаваме на света, защото всички се надяваме нашата икономика да тръгне. Едно е да спазваме дисциплина, дистанция и децинфекция, друго е да бъдат контролирани местата, на които те да се изпълняват, но това може да става спокойно, тихо, без всяване на напрежение сред обществото и нашите партньори в Европа, откъде очакваме посещение на туристи ", каза той.

В предаването " Плюс - минус " по Нова телевизия Маджаров отбеляза, че не се говори за втора вълна относно ръста на нови случаи. Според него се дължи или на промени във вируса, или на имунитета ни. Отговор точен обаче не може да се каже, смята специалистът.

Според него у нас сме се справили добре и не се е стигнало до прословутия италиански сценарий.

ВАП проверява доколко ефективни са били мерките на държавата срещу COVID-19

" Колеги лекари да избират накого да помогнат, защото нямат капицитет За щастие това не се случи при нас ", каза Маджаров.

Той отбеляза, че броят на заразени у нас не е дори чак толкова голям, че да бъдат задължени всички болници да поддържат специални за COVID-19 отделения. Председателят на БЛС отбеляза, че системата ни е подготвена вече.

Д-р Иван Маджаров коментира и защо БСЛ е в подкрепа на задължителните PCR тестове за пациентите.

Кадър: Нова ТВ

„ Някак си бързо забравихме, че лечебните заведения бяха поставени пред тежко финансово състояние. 82% от предвидените приходи бяха получавани два месеца подред. Не бива с лека ръка да твърдим, че те са готови да поемат нови разходи от своите бюджети “, отбеляза той.

" Един пациент, приет в лечебното заведение, посещава много отделения, какво очакваме, ако на третия ден се окаже, че някой от персонала прояви симптоми? За това бяха тези тежки мерки, - да си пазим медиците ", напомни д-р Маджаров.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9610  Коронавирусът може да оцелее в реки и езера до 25 дни Коронавирусът може да оцелее в реки и езера до 25 дни  Броят на новозаразените с ковид в Косово към момента е обезпокоително висок Броят на новозаразените с ковид в Косово към момента е обезпокоително висок  Турция се надява да приближи половината от туристически визити през 2019-а Турция се надява да приближи половината от туристически визити през 2019-а
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР