Темпът на инфектиране с новия коронавирус в Турция е намалял

...
Темпът на инфектиране с новия коронавирус в Турция е намалял
Коментари Харесай

Намалява темпът на инфектиране с новия коронавирус в Турция

Темпът на инфектиране с новия коронавирус в Турция е намалял с над една трета през последната седмица - от 15 на 9 процента заразени сред всички подложени на тестове, въпреки че броят на новозаразените нараства, съобщава " Дейли сабах ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5866
От близо 600 хиляди направени тестове от 10 март - началото на епидемията в Турция - 86 306 пациенти са били диагностицирани с COVID-19. Починалите досега са над две хиляди, сочат данните, изнесени снощи от здравния министър Фахреттин Коджа.

Смъртността от вируса от 17 март, когато бе регистриран първият случай на починал човек в Турция, до 18 април е била 2,29 процента.

Масова евакуация на 25 хиляди турци от чужбина започва от днес

Ковид-19 е установен в Турция при 13,74 на сто от тестуваните. Въпреки увеличаването на правените тестове през последната седмица броят на установяваните случаи на заразени на ден е намалял.

На 11 април са били направени 33 170 теста, от които 5138 позитивни. На 18 април направените тестове наброяват 40 520, но установеният брой на инфектираните е 3783. Това означава, че докато на 11 април равнището на инфектираните е било 15,4 процента, в събота то е намаляло до 9,3 процента според общия брой на направените тестове, пише " Дейли сабах ".

Според изданието това е показател, че вирусът е под контрол и че хората спазват мерките срещу разпространението му.

Същевременно нарастват и излекуваните пациенти. През изминалата седмица броят на хората, които са се възстановили се е увеличил трикратно - от 542 на 1822 души. Общият брой на излекуваните надвишава десет хиляди.

Намалял е и броят на пациентите, които са лекувани в интензивни отделения или са интубирани, сочат още данните. През изминалата седмица равнището на пациентите в интензивни отделения се е понижил от 3,11 на 2,3 процента, а делът на интубираните - от 1,95 на 1,28 процента.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5866  Белгия е в подготвеност да очертае пътя за излизане от карантината Белгия е в подготвеност да очертае пътя за излизане от карантината  Ламите имат антитела, които могат да оказват помощ против COVID-19 Ламите имат антитела, които могат да оказват помощ против COVID-19  Иран задвижва още веднъж стопанската система си Иран задвижва още веднъж стопанската система си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР