Съселяни на санитарката Йорданка Желязкова, която работи в COVID отделение

...
Съселяни на санитарката Йорданка Желязкова, която работи в COVID отделение
Коментари Харесай

Прокудената от съселяните си санитарка остава в COVID отделението

Съселяни на санитарката Йорданка Желязкова, която работи в Коронавирус отделение в Бургаската болница, продължават да не я искат в селото си. Те не могат да се успокоят и смятат, че тя може да разнася заразата. Притеснията се засилват от това, че внучките на Йорданка ходят на градина.

След като историята стана обществено достояние, днес Йорданка получи подкрепа от много хора. Непознат дори се е свръзал с БТВ, за да каже, че е готов да плати наема за квартира на санитарката. След излъчването на репортажа обаче от община Бургас се задействаха и осигуриха общинско жилище. Реакция имаше дори и от кмета Димитър Николов. Градоначалникът не скри разочарованието си от реакцията и грубото отношенеи към Желязкова.

А въпреки трудностите Йорданка остава на първа линия в битката с коронавируса.

" Аз съм се хванала на това хоро, ще го играя до край. Нито болните са виновни, а ние трябва да помагаме с каквото можем ", каза тя пред бТВ.

Очаква се Йорданка да остане в общинското жилище за периода, в който е в Коронавирус отделението.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15141  Китай заяви за 15 нови случая на COVID-19 за последното денонощие Китай заяви за 15 нови случая на COVID-19 за последното денонощие  Д-р Александър Симидчиев: Една ваксина ще повлияе позитивно Д-р Александър Симидчиев: Една ваксина ще повлияе позитивно  Шефът на СЗО: Не се самоуспокоявайте от новините за Коронавирус имунизациите Шефът на СЗО: Не се самоуспокоявайте от новините за Коронавирус имунизациите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР