Събаряне на незаконните ромски гета, по-строг контрол на социалните помощи,

...
Събаряне на незаконните ромски гета, по-строг контрол на социалните помощи,
Коментари Харесай

Циганите в Сливен скочиха на Каракачанов: Нашата традиция е да раждаме малки! Той да си гледа военните, нас да не закача

Събаряне на незаконните ромски гета, по-строг контрол на социалните помощи, безплатни аборти, полагане на обществено полезен труд – това са само част от мерките, които вицепремиерът Красимир Каракачанов предложи за по-добра интеграция на ромите в обществото ни. Те предизвикаха буря от реакции.
В ромската махала на Сливен името на вицепремиера Каракачанов действа като магнит и за секунди събира десетки опоненти на така наречената концепция за интеграция.
„ Той ще спре младите момичета да не се женят, да нямат деца? Кой е той, какъв е той... Кажете му да си гледа работата, с военните да се занимава, с циганите да не се занимава ", недоволстват в сливенския квартал „ Надежда”, съобщава bTV.
" Нашата традиция е да раждаме малки, има ли проблем, някои да ги гледа, той да идва да ги гледа?”, питат още те.
Единици подкрепят идеята за спиране на социалните помощи, но при определени условия.
" Ако има работа няма да се нареждат да си подават молбите за помощи за някакви си кирливи 40 лева. Нека да отварят предприятията и да видят дали ромите няма да влизат да работят, не да казва, че ромите са мързеливи и крадливи ", отбелязват още ромите.
Други имат собствена теория за интеграция.
" Абсурд да сме равни с вас, българите, защото българинът е свикнал на студ, глад, мизерия и на работа ".
Най-умерените предлагат концепцията да бъде пренаписана за всички български граждани.
" За много неща не е прав Каракачанов. Например за расизма – няма цигани, няма българи, по лична карта всички сме в Република България ".
В ромската махала на Сливен живеят над 20 000 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР