Бившият шеф на севернокорейската пропаганда Ким Ки Нам е починал,

...
Бившият шеф на севернокорейската пропаганда Ким Ки Нам е починал,
Коментари Харесай

Почина бившият шеф на севернокорейската пропаганда


Бившият началник на севернокорейската агитация Ким Ки Нам е умрял, оповестиха държавните медии, представени от Агенция Франс Прес.

На него се приписва, че е основал фетиш към личността на ръководещата династия Ким.

Ким Ки Нам е умрял на 7 май заради преклонна възраст и " дисфункция на голям брой органи ". От 2022 година се е лекувал в болница, заяви формалната Корейска централна новинарска организация на страната. Той беше на 94 години.

Ким Чен Ун посети погребалната зала рано сутринта на 8 май, отдаде безмълвна респект и огледа барелефа с " горчива тъга за загубата на ветерана-революционер, който беше останал безгранично правилен на режима “, обявиха от КЦНА.

Венец на името на Ким Чен Ун беше " положен пред ковчега на умрелия ".

Ким Ки Нам е прочут най-много с това, че е управлявал основния отдел за агитация на Северна Корея. През 70-те години на предишния век той е отговарял за формалния рупор на Пхенян - вестник " Родонг синмун ".

На него се приписва управлението на култа към династията на семейство Ким.

Държавните медии на Пхенян го дефинираха като " деец на нашата партия и гражданска война, влиятелен теоретик и изтъкнат политически деятел ".

Династията Ким, основана от лидера-основател на Пхенян Ким Ир Сен, ръководи бедната и изолирана страна с стоманен пестник и всеобщ фетиш към личността в продължение на три генерации.

Семейството е почитано в Севера като " кръвна линия Паекту ", наречена на най-високата планина в страната и хипотетично отечество на починалия водач Ким Чен Ир.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР