Строители в северния китайски град Шъцзячжуан започнаха бързо изграждане на

...
Строители в северния китайски град Шъцзячжуан започнаха бързо изграждане на
Коментари Харесай

Дежа вю: В Китай отново започнаха да строят спешни центрове за карантиране на заразени

Строители в северния китайски град Шъцзячжуан започнаха бързо изграждане на център за карантиниране на хора с коронавируса, предаде Асошиейтед прес. Капацитетът на обекта ще е 3000 души.

Скоростното построяване на центъра в града напомня изграждането на полеви болници и превръщането на спортни зали в центрове за изолация миналата година, когато Китай се опитваше да се справи с епидемията, избухнала в град Ухан. Оттогава китайските власти до голяма степен успяваха да спрат разпространението на местно ниво на заразата. Но в последно време случаите нараснаха в Шъцзячжуан. Това породи безпокойство, тъй като градът е близо до Пекин, а наближава и Нова година по лунния календар, когато милиони китайци пътуват от едно населено място до друго.

Националната комисия по здравеопазване днес обяви, че 1001 пациенти са под лекарски грижи заради зараза с коронавируса, като от тях 26 са в тежко състояние. За последното денонощие бяха регистрирани 144 нови случая на зараза, от тях в провинция Хъбей, в която главен град е Шъцзячжуан, има 90 случая, а в по-северната провинция Хейлунцзян новите случаи са 43.

Заради заразата на местно ниво Хейлунцзян, както и градовете Синтай и Ланфан, части от Пекин и от други градове в североизтока са под карантина. Над 20 милиона души бяха призовани да си останат у дома в идните дни.

Нарастването на случаите на зараза в Китай идва в момент, в който в страната пристигнаха експерти на Световната здравна организация, които ще събират данни за произхода на вируса.

Екипът пристигна в град Ухан вчера. Сега експертите ще трябва да прекарат под задължителна карантина две седмици в хотел в града, преди да могат да посетят конкретни места. Още от днес учените провеждат обаче срещи във виртуален формат.

Двама членове на екипа на СЗО останаха в Сингапур, след като дадоха положителен резултат на тест за коронавируса, припомня БТА. Китайските власти обявиха, че са позволили влизането в страната на британски експерт, който при първи тест е дал положителен резултат, а при втори - отрицателен.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18317  Гърция няма да изисква документ за имунизация като изискване за пътешестване Гърция няма да изисква документ за имунизация като изискване за пътешестване  Британка на 101 година, оживяла от испанския грип, се имунизира против COVID-19 Британка на 101 година, оживяла от испанския грип, се имунизира против COVID-19  Ген. Мутафчийски разкри ще има ли цялостен локдаун в България

Ген. Мутафчийски разкри ще има ли цялостен локдаун в България
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР