Сръбският президент Александър Вучич не изключва възможността Белград да бъде

...
Сръбският президент Александър Вучич не изключва възможността Белград да бъде
Коментари Харесай

Сръбският президент не изключва възможността Белград да бъде поставен в карантина

Сръбският президент Александър Вучич не изключва възможността Белград да бъде поставен под 24-часова карантина заради коронавируса, съобщава в. " Вечерне новости ". В предаване на държавната телевизия РТС той заяви, че в Белград живеят 22,9 процента от населението, а 50 процента от заразените живеят или се лекуват в столицата. Все пак той изрази надежда, че до един месец ще бъде отменено извънредното положение.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4639
Президентът каза още, че заради епидемията гражданите няма да могат да отпразнуват Великден с близките си. Той предупреди гражданите да спазват ограничителните мерки и попита: " Мислите ли, че имаме достатъчно полицаи и войници да задържат хората, които се събират по парковете или по домовете си и дори публикуват снимки в социалните мрежи? " Вучич обяви, че вече има заразени 58 войници, двама от които са в тежко състояние.

Още седем починали от коронавирус и още 292 заразени в Сърбия

Вече няма време за чакане, ако ще въвеждаме драстични мерки, сега му е времето, казва за в. " Данас " епидемиологът Предраг Кон. Той уточнява, че сега е пикът на епидемията, който ще продължи още десетина дни, но има един положителен факт - асимптоматичните инфекции, които се откриват сега, се предават трудно и теоретично е възможно вирусът вече да отслабва.

Вестник " Блиц " пише, че SOS телефоните в Клиниката за невропсихиатрия най-често звънят заради страх от болести. Гражданите най-често искат информация за коронавируса, казва директорката на клиниката Ивана Сташевич. В клиниката 24 часа дежурят психиатри и психолози, а службата за спешна помощ извършва огромен брой прегледи. Според нея главен източник на страха от болестта е незнанието и затова дежурните на SOS линията упътват хората как да се информират правилно за опасностите от коронавируса и да следят официалните ограничителни мерки, което води до намаляване на страха.

,,Най-добрият изход от кризата, освен информирането, е подкрепата от хората, които обичате, от колегите, както и съзнанието, че може да допринесете за обществото по време на кризата ", казва Сташевич.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4639  Журналист разкри по какъв начин протича през днешния ден животът в Китай

Журналист разкри по какъв начин протича през днешния ден животът в Китай  В Джебел спипаха пенсионери да се разхождат в парк В Джебел спипаха пенсионери да се разхождат в парк  ГИТ поучава служащите: Не позволявайте работодателите да ви притискат

ГИТ поучава служащите: Не позволявайте работодателите да ви притискат
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР