Специалисти от Кения са открили 16 нови щама на коронавирусната

...
Специалисти от Кения са открили 16 нови щама на коронавирусната
Коментари Харесай

16 нови щама открити в Кения

Специалисти от Кения са открили 16 нови щама на коронавирусната инфекция, предаде ТАСС.

" Новите разновидности се разпространят по-бързо и се откриват по-трудно в началната фаза на заболяването ", това е казал Чарлз Аготи от Института за медицински изследвания в Найроби. По думите му новите щамове са имали различна генетична структура от новите разновидности на COVID-19, установени във Великобритания и Република Южна Африка.

" Мутиралите вируси са предизвикали ръст на заболеваемостта в югоизточния окръг Таита. Заради това ние не изключваме пик на инфекциите ", е отбелязал още ученият.

Към този момент в Кения (с население от около 29 милиона души) са били установени 98 432-ма носители на инфекцията и 1716 жертви на COVID-19.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18266  НА ЖИВО: Проф. Ангелов с положителни вести от ограниченията против COVID-19 НА ЖИВО: Проф. Ангелов с положителни вести от ограниченията против COVID-19  Словения удължи противоепидемичния режим до 17 март Словения удължи противоепидемичния режим до 17 март  Наш анестезиолог в Германия за COVID-19: Не си припомням аналогична обстановка!

Наш анестезиолог в Германия за COVID-19: Не си припомням аналогична обстановка!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР