Словакия отново ще отвори търговските центрове, театрите и кината от

...
Словакия отново ще отвори търговските центрове, театрите и кината от
Коментари Харесай

Словакия отново отваря търговските центрове и училищата при облекчаване на ограниченията заради коронавируса

Словакия отново ще отвори търговските центрове, театрите и кината от сряда при спазване на строги хигиенни мерки, каза днес министър-председателят Игор Матович, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8160
Правителството обяви още стъпки за облекчаване на ограниченията, наложени заради пандемията от коронавирус.

Матович заяви на пресконференция, че пространствата за представления на живо и кината могат отново да отворят от сряда при ограничаване на капацитета до 100 души. Търговските центрове могат да възобновят работа, като не допускат повече от един клиент на площ от 15 кв. метра. Всички хора вътре ще трябва да носят маски.

На ресторантите ще бъде позволено да сервират на клиенти на закрито.

Словакия не е отчела вчера нито един нов случай на коронавирус

От 1 юни отново ще бъдат отворени детските градини и учениците от първи до пети клас ще могат да се върнат в училищата. В класните стаи не трябва да се допускат повече от 20 деца.

Матович каза, че от четвъртък словашките граждани и хората, които имат постоянно или временно жителство в Словакия, ще могат да пътуват до осем държави и нямат да трябва да бъдат поставяни под карантина, ако се върнат до 24 часа, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8160  Още един регион в щата Ню Йорк ще стартира да се връща към естественото всекидневие Още един регион в щата Ню Йорк ще стартира да се връща към естественото всекидневие  Заради ковид смъртните случаи в Швеция са се нараснали през април до най-високото равнище от 1993 година Заради ковид смъртните случаи в Швеция са се нараснали през април до най-високото равнище от 1993 година  Испания оповестява за 59 нови случая на ковид - най-малкия брой от два месеца Испания оповестява за 59 нови случая на ковид - най-малкия брой от два месеца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР