След като бъде сертифицирана от Световната здравна организация, руската ваксина

...
След като бъде сертифицирана от Световната здравна организация, руската ваксина
Коментари Харесай

Гутериш разчита СЗО бързо да одобри руската ваксина срещу COVID-19

След като бъде сертифицирана от Световната здравна организация, руската ваксина срещу коронавируса ще може да се използва при мисии на ООН и да изиграе много важна роля в борбата с пандемията. Това заяви в интервю за ТАСС генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, предаде агенцията, цитирана от БТА.

Руският препарат ще може да се използва от ООН в най-уязвимите области, където организацията има нужда от ваксини и за служителите си, и за местното население, подкрепяно от нея при миротворчески операции, посочи Гутериш.

Руските власти и СЗО вече преговарят по въпроса, добави той и изрази надежда, че СЗО " ще признае или сертифицира (ваксината, предлагана от Русия), възможно най-бързо ".

През септември руският президент Владимир Путин каза в изявление, излъчено в седалището на ООН, че федерацията е готова безплатно да предостави ваксината " Спутник V " на служителите от световната организация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18978  Екипът на СЗО в Ухан излезе от карантина и стартира изследването за произхода на ковид Екипът на СЗО в Ухан излезе от карантина и стартира изследването за произхода на ковид  БЧК моли за отговорно съблюдаване на противоепидемичните ограничения БЧК моли за отговорно съблюдаване на противоепидемичните ограничения  Ваксинират първите учители в Бургас Ваксинират първите учители в Бургас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР