Ръст на заболелите от COVID-19 и спад във възрастта на

...
Ръст на заболелите от COVID-19 и спад във възрастта на
Коментари Харесай

Ръст на заболелите от COVID-19 и спад във възрастта на позитивните с COVID-19 в Плевен

Ръст на заболелите от COVID-19 и спад във възрастта на позитивните със заболяването. Това показва анализ на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен, представен от директора, д-р Атанас Гарев, пред Областния оперативен щаб, съобщиха от областната администрация.

Тревожна е динамиката на заболяването - трикратно увеличение на случаите само за седмица.

Нараства и заболеваемостта, която налага хоспитализация. За разлика от пролетта, сега има дифузно разпространение на заболеваемостта. Диагностицираните случаи до момента са 650, смъртните - 11. Под карантина са 369, на домашно лечение са 134, хоспитализирани - 19, на интензивно лечение са трима.



В периода 12-18 октомври са новодиагностицирани 115 човека. Под карантина са поставени трима учители, 13 ученици с положителен тест, контактните на тях карантинирани лица са 175. Под карантина са осем паралелки в региона, но няма творени училища.

Университетът в Плевен поради установените положителни тестове на студенти и преподаватели е преминал към дистанционно обучение за две седмици.

" Важно бе да спрем достъпа на всички студенти до университетската болница, за да не допуснем т. нар. клъстeрен взрив ", е посочил ректорът на университета, проф.д-р Славчо Томов.

От началото на пандемията - 8 март, досега 98 са медиците, заразени с коронавирус в областта. От началото на месеца към днешна дата актуалната бройка на заразените медицински лица е 25. УМБАЛ " Д-р Георги Странски " понася най-тежко натоварването, консултанти помагат на общинските болници за определяне на терапията.

Щабът срещу коронавируса в Плевен е решил да се прилага още по-стриктен контрол по отношение на противоепидемичните мерки.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13534  Президентът Радев е контактен със инфектиран с COVID-19 Президентът Радев е контактен със инфектиран с COVID-19  Украинският здравен министър: Новозаразените може да стигнат до 10 000 на ден Украинският здравен министър: Новозаразените може да стигнат до 10 000 на ден  Израел карантинира пасажери, пристигнали от София Израел карантинира пасажери, пристигнали от София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР