Руски самолети и лоялни към сирийското правителство сили бомбардираха провинция

...
Руски самолети и лоялни към сирийското правителство сили бомбардираха провинция
Коментари Харесай

Удари ли часът за Идлиб? Руски и сирийски самолети обсипаха провинцията с варелни бомби, Вашингтон обяви дали ще воюва с Москва

Руски самолети и лоялни към сирийското правителство сили бомбардираха провинция Идлиб. Това е прелюдия към сухопътна офанзива срещу последния бастион на бунтовниците в Сирия, съобщава АФП.

Това са " най-интензивните " въздушни удари от 10 август. По данни на директора на Сирийския център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман в резултат на артилерийския обстрела и въздушните бомбардировки, включително с варелни бомби, са загинали най-малко 9 мирни граждани, включително две деца.

Syrian Civil Defense teams managed to rescue a woman from the rubble of her house in the town of #Abdin, after the Russian raids on the town this afternoon that killed four civilians including a child. #Syria #Idlib#WhiteHelmetspic.twitter.com/eMG4FU9APJ
— The White Helmets (@SyriaCivilDef) 8 септември 2018 г. Бомбардировките са ескалация на кампанията. Режимът на Башар Асад и Москва заплашват от месеци да започнат операция срещу контролираната от бунтовниците провинция, граничеща с Турция, която подкрепя бунтовниците.

От четвъртък насам стотици семейства са напуснали домовете си в южната част на Идлиб.

Ударите са нанесени ден след края на срещата в Техеран, където Русия, Иран и Турция не успяха да постигнат споразумение за Сирия, отбелязва „ Ройтерс “.

В същото време американските медии, позовавайки се на представители на Пентагона съобщават, че части на морската пехота на страната се прехвърлят в американката база в Ет Танф в югоизточна Сирия. Това се случва след предупрежденията на Русия за готвен удар по ислямистите в района.

Американската страна твърди, че в района се готви подготовка на силите на умерената сирийска опозиция за борба срещу ислямистките екстремисти. На място за целта са прехвърлени повече от 100 американски морски пехотинци.

В момента в Ет Танф, около която американците са установили 55 км. „ зона за деконфликтация “ се намират около 600 американски, британски и норвежки военнослужещи, както и представители на специалните служби на Йордания “.

„ САЩ не искат да воюват с руснаците, с правителствените сили на Сирия или с други групировки, които оказват подкрепа на Сирия в гражданската война “, заяви прессекретарят на Централното командване на САЩ подполковник Ърл Браун.

„ Но САЩ нямат намерение да се въздържат от използване на необходима и пропорционална сила за защита на войските на САЩ, коалициите и партньорите “, добави той.




Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР