Румънският парламент одобри днес указа на президента Клаус Йоханис за

...
Румънският парламент одобри днес указа на президента Клаус Йоханис за
Коментари Харесай

Румънският парламент одобри указа за удължаване на извънредното положение

Румънският парламент одобри днес указа на президента Клаус Йоханис за удължаване на извънредното положение в страната с още 30 дни, предаде Аджерпрес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5592
В указа е включено изискване към правителството всяка седмица да представя доклад за предприетите мерки, а в края на извънредното положение.

Сметната палата ще провери направените през този период разходи, посочва телевизия Диджи24.

В онлайн гласуването бяха регистрирани 404 гласа " за ", 29 гласа " против " и 5 въздържали се.

Румъния удължава извънредното положение

Румъния обяви извънредно положение в опит да ограничи разпространението на коронавируса на 16 март. Указът за удължаването му беше подписан от държавния глава на 14 април.

Броят на потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Румъния достигна 7707, след като през последното денонощие бяха регистрирани близо 500 нови случая. Броят на жертвите нарасна до 392 души днес.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5592  Коронавирус плъзна в дом за възрастни хора в Загреб Коронавирус плъзна в дом за възрастни хора в Загреб  Депутатите се събират изключително. Ще изслушват Борисов поради COVID-19 Депутатите се събират изключително. Ще изслушват Борисов поради COVID-19  Поръчват още PСR тестрове в Бургас Поръчват още PСR тестрове в Бургас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР