Разкриват се нови 81 легла за лечение на болни от

...
Разкриват се нови 81 легла за лечение на болни от
Коментари Харесай

Разкриват още 81 легла за болни от COVID-19 в МБАЛ Св. Петка във Видин

Разкриват се нови 81 легла за лечение на болни от Коронавирус - 19 в МБАЛ " Св.Петка " във Видин. Така ще е изпълнена заповедта на здравния министър 30 процента от леглата в болницата да се предоставят за лечение на пациенти с коронавирус. Това съобщи д-р Ивета Найденова, директор на здравното заведение.

Тя уточни, че към момента заетите болнични легла с пациенти с Коронавирус - 19 са 32. Напълно оборудваме съществуващо крило на болницата, което бе ремонтирано и оборудвано преди години за инвазивна частна кардиология, което обаче не заработи. Днес там оборудваме Коронавирус отделение, каза още д-р Найденова. За съжаление, напускайки сградата, собствениците на кардиологията, са си взели цялото оборудване, предава БТА.

Сега се налага празните помещения да преоборудваме изцяло, каза д-р Найденова и уточни, че здравното заведение има спешна нужда от допълнително постеловъчно бельо, дюшеци, възглавници, санитарни изделия, за да може отделението да заработи своевременно. Към момента е запълнен капацитетът на откритото в началото на пандемията Коронавирус отделение, в сграда, в която преди години се е помещавало инфекциозното отделение на болницата, допълни д-р Найденова.

Болните от COVID-19 се обслужват от екипи, които се консултират от лекар инфекционист, назначен на граждански договор, уточни д-р Найденова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14493  Въвеждат се по-строги ограничения в област Русе поради ковид Въвеждат се по-строги ограничения в област Русе поради ковид  Проф. Ангелов разгласи ще има ли нови по-твърди ограничения Проф. Ангелов разгласи ще има ли нови по-твърди ограничения  Беларус записва близо по 1000 нови случая на ковид през последните два дни Беларус записва близо по 1000 нови случая на ковид през последните два дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР