Работодателите, които желаят да получат средства за периода преди 1.10.2020

...
Работодателите, които желаят да получат средства за периода преди 1.10.2020
Коментари Харесай

Важно съобщение за всички работодатели, които желаят да получат средства по мярката 60/40

Работодателите, които желаят да получат средства за периода преди 1.10.2020 г. и отговарят на условията на ПМС № 151/03.07.2020 г. (втори дизайн на мярката 60/40), могат да подават заявление и изискваните към него документи до 17.00 часа на 15 октомври.

От Агенцията по заетостта напомнят на вече одобрените работодатели по втория дизайн на мярката 60/40, че изплащането на средствата се извършва въз основа на представен актуален списък на работниците и служителите за предходен месец и писмо – декларация за месечно отчитане. Крайният срок за подаване на тези документи е 30 октомври.

Работодателите трябва да спазят определените крайни срокове за кандидатстване (15.10.2020 г.) и за месечно отчитане (30.10.2020 г.), тъй като подадените след тези дати документи не подлежат на проверка и оценка от комисиите в бюрата по труда.

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/, подписани с квалифициран електронен подпис /КЕП/, чрез лицензиран пощенски оператор, а - при невъзможност за ползване на тези два начина – чрез посещение в бюрото по труда.

Независимо от начина на изпращане, документите се подават към Дирекция „ Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, или в бюрото по труда, където е одобрен работодателят.

Актуализираната Процедура за кандидатстване на работодатели по реда на ПМС 151/2020 г. и друга подробна информация за кандидатстване и месечно отчитане на работодателите е публикувана на сайта на Агенцията по заетостта, в рубрика „ Изплащане на компенсации за запазване на заетостта”.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13175  Италия втвърдява ограниченията против ковид Италия втвърдява ограниченията против ковид  В Търговищко са формирани четири акта за неносене на защитни маски В Търговищко са формирани четири акта за неносене на защитни маски  11.47% е смъртността от COVID-19 в лечебните заведения 11.47% е смъртността от COVID-19 в лечебните заведения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР