Първите случаи на заразяване на хора с коронавирус са отпреди

...
Първите случаи на заразяване на хора с коронавирус са отпреди
Коментари Харесай

Човек се е заразил с коронавирус за пръв път преди 800 години от морски продукти

Първите случаи на заразяване на хора с коронавирус са отпреди 800 години, като източник на патогена били морски продукти, съобщава БТА.

" Изследвания са установили, че преди 800 години хората вече са познавали и са се заразявали с коронавируси ", каза акад. Александър Чучалин, президент на Руското респираторно дружество и завеждащ катедра по клинична терапия в Националния изследователски медицински университет " Пирогов ".

Той уточни, че източникът на инфекцията били морски продукти. Чучалин каза още, че коронавирусът не е чувствителен към ниски температури, но високите температури му действат пагубно.

" Нужно е да създадем условия, за да убием вируса. Нашият проект се състои в разработването на термоваксина ", каза академикът по време на онлайн заседание на Научния съвет на Руската академия на науките.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13310  Две клиники на плевенската университетска болница са затворени за 24 часа Две клиники на плевенската университетска болница са затворени за 24 часа  От Вътрешна македонска революционна организация и Българска академия на науките с оферти и контрапредложения за наименованието на 24 май От Вътрешна македонска революционна организация и Българска академия на науките с оферти и контрапредложения за наименованието на 24 май  Рязко се повишава равнището на заболеваемост от COVID-19 в област Кърджали Рязко се повишава равнището на заболеваемост от COVID-19 в област Кърджали
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР