Първите симптоми, които Наталия Димитрова проявява, са неразположение, умора и

...
Първите симптоми, които Наталия Димитрова проявява, са неразположение, умора и
Коментари Харесай

Софиянка с COVID-19 се лекува у дома, за да отстъпи място на по-тежко болни в болница

Първите симптоми, които Наталия Димитрова проявява, са неразположение, умора и загуба на обоняние. Тя вдига и температура, която варира между 37 и 38 градуса. 47-годишната жена си прави тест, който е положителен. Карантинира се у дома, но за броени дни състоянието ѝ се влошава, пише bgonair.bg.

" Не можеш да спреш да кашляш, при което не можеш да поемеш въздух ", обяснява жената.

Наталия отива на преглед в инфекциозното отделение на " Александровска " болница. Там ѝ казват, че състоянието ѝ не е крайно тежко, но трябва да бъде настанена в болница. Проблемът обаче е, че в болницата няма свободни легла за пациенти с коронавирус.

" Проблемът на Александровска болницца е, че ме прегледа инфекционист, той не може да ме приеме, защото болницата е претъпкана ", сподели Наталия.

Заради липсата на свободно легло, лекарите уведомяват координационния център, чиято работа е да намери свободно място за настаняване. Наталия обаче взима друго решение - тя отказва да бъде настанена в болница, за да може друг, с по-тежки симптоми от нейните, да се лекува на нейното място.



" При такава оценка на моя здравен статус аз приех, че ще поема риска, но това е да не заемаш едно легло и да се опиташ да се бориш до последно. Иначе това означава да заема едно легло, да седна някъде, където съм в по-добро състояние и някой, който може би има астма, който лекарите по-добре ще го спасят от мен, ако е със сърдечно-съдови или с диабет, няма да има шанс за живот. Аз ще съм заела неговото легло ", казва Наталия.

Така тя си купува цялата необходима апаратура за лечение на COVID-19 в домашни условия.

До леглото си има оксиметър и машина за кислороден кондензатор. " Машината за дишане е 1400 лв., за всички лекарства до тук сме дали общо 2000 лв. ", обяснява жената.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14007  Българска академия на науките бие паника за COVID-19. Учените са разтревожени от протичащото се у нас Българска академия на науките бие паника за COVID-19. Учените са разтревожени от протичащото се у нас  Положението с ковид в Русия продължава да се утежнява Положението с ковид в Русия продължава да се утежнява  Деница Сачева обясни схемата за подкрепяне на засегнатите от Коронавирус рецесията Деница Сачева обясни схемата за подкрепяне на засегнатите от Коронавирус рецесията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР