Промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане

...
Промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Груба агресия на Лозан Панов, опитва да спаси всички крадци

Промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество внесе председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов в отговор на Лозан Панов и тълкувателното решение на подопечния му ВКС, а именно, когато се прекрати производство, да бъде осуетено и отнемането на незаконното имущество.
Промените на ВКС възпрепятстват работата на КПКОНПИ, стана ясно преди дни от интервюто на шефа на комисията - Пламен Георгиев. Дела за един милиард ще отидат във фризера, предупреди шефът на антикорупционния орган.
В тази връзка Данаил Кирилов не скри възмущението си от хода на ВКС, съобщава Канал 3.
" Тълкувателното решение на Лозан Панов нагло се опитваше да надпише закона и да се измени неговия смисъл. Затова ние бързо, аварийно, спешно отговаряме на тази груба агресия по отношение на законодателната власт ", изригна Кирилов. Той е категоричен, че ВКС и Лозан Панов се опитват да легитимират и да спасят всички крадци, на които ще се отнема имуществото.
Сред текстовете, внесени от юриста от ГЕРБ, е посочено, че прекратяването на наказателното производство не съставляват законова пречка за съществуването и надлежното упражняване правото на иск за отнемане на незаконно придобитото в полза на държавата .
Неспазването на срока за извършване на проверка не води до прекратяване на производството пред съда, не е основание за недопустимост на исковете и не погасява материалното право на държавата за отнемане на незаконно придобитото, се казва още във внесените законодателни промени от шефа на правната комисия.
" ВКС се опитва да взриви всички антикорупционни мерки, които в последните години се опитахме да постигнем ", отсече Данаил Кирилов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР