През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно
Коментари Харесай

Синоптиците разкриха: Ще се радваме ли на циганското лято

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. По-значителна облачност и на отделни места краткотрайни превалявания ще има в източните райони. Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Вятърът ще отслабне, само в източните райони ще се задържи до умерен от североизток.

Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев. Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за септември. Над Черноморието ще има променлива облачност, без съществени валежи. Ще продължи да духа до умерен вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 24-28°.

Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но съществени валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°. В събота ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще се появи северозападен вятър, в Дунавската равнина, по-късно и в източните райони, ще е до умерен.

Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°. В неделя в източната половина от страната вятърът ще се ориентира от север-североизток. Там и облачността след обяд ще се увеличи, на места ще има и краткотрайни валежи. Над западната ще остане предимно слънчево. В понеделник вятърът ще отслабне, в отделни западни райони временно и ще стихне, а в Източна България ще бъде източен. Повече облачност ще има отново над източната половина, но почти без валежи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР