Правителството на Нидерландия ще отдаде приоритет на хората над 60

...
Правителството на Нидерландия ще отдаде приоритет на хората над 60
Коментари Харесай

Правителството на Нидерландия представи план за ваксиниране на населението срещу COVID-19

Правителството на Нидерландия ще отдаде приоритет на хората над 60 години, на рисковите групи и на здравните работници на първа линия при ваксинирането срещу коронавируса, когато ваксини вече ще има на разположение, съобщава БТВ.

Здравното министерство на страната каза, че ваксинирането ще е безплатно и на доброволна основа.



Здравните власти вече са закупили 25 милиона игли и допълнителни фризери за съхранение на ваксините, тъй като за това е нужна много ниска температура.

Властите се надяват, че ще могат да ваксинират около 3,5 милиона души през първото тримесечие на идната година. Първо ваксини ще бъдат предоставени на около 155 000 души в старчески домове и в психиатрични клиники, както и на техния персонал.

Очаква се операцията по ваксинация в страната с население над 17 милиона души да струва между 900 милиона евро и 1 милиард евро, като в тази сума не влиза самата цена на ваксините.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15422  Черни върхове на COVID-19 в Турция Черни върхове на COVID-19 в Турция  Германският министър на стопанската система е под карантина след хипотетичен контакт с болен от COVID-19 Германският министър на стопанската система е под карантина след хипотетичен контакт с болен от COVID-19  Съветникът на Белия дом Андрю Джулиани даде позитивен тест за ковид Съветникът на Белия дом Андрю Джулиани даде позитивен тест за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР