Полевата болница, обособена набързо в конферентен център в Мадрид, за

...
Полевата болница, обособена набързо в конферентен център в Мадрид, за
Коментари Харесай

В Мадрид беше закрита временната болница за пациенти с COVID-19

Полевата болница, обособена набързо в конферентен център в Мадрид, за да бъдат лекувани там пациенти с коронавируса, днес беше затворена, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6939
Това събитие има символична важност за тежко засегнатата от епидемията Испания, отбелязва агенцията. Затварянето на болницата става в момент, в който в страната се отчита спад на новите случаи на зараза.

Испанското правителство се извини на децата, затворени вкъщи

Над 4000 пациенти бяха лекувани в полевата болница. Там починаха само 17 от приетите за лечение. Сред излекуваните и изписаните от клиниката беше и 103-годишна жена.

Затварянето на болницата стана на специална церемония, на която лидерката на автономния район Мадрид Исабел Диас Аюсо произнесе реч. Тя изрази увереност, че подобна болница няма никога повече да е необходима, дори и ако има отново увеличение на случаите на зараза през есента. Мадридската ръководителка допълни, че здравната система на столицата е вече реформирана и модернизирана.

Временната клиника в конферентния център Ифема, обикновено използван за изложби, панаири и културни събития, беше комплектована за рекордните 48 часа. В нея имаше 1350 легла, от които 16 оборудвани за интензивни грижи. Болницата беше посетена и от крал Фелипе Шести, който я определи като място, пораждащо надежда за Испания.

В Испания над 215 000 души се заразиха с новия коронавирус, а починалите са 24 800. В столицата Мадрид, най-тежко засегнатия район в страната, има над 60 000 случая на зараза.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6939  Излязоха пробите за COVID-19 на шестима пасажери от полета от Амстердам Излязоха пробите за COVID-19 на шестима пасажери от полета от Амстердам  Огнище на COVID-19 в Дом за остарели хора в Кула Огнище на COVID-19 в Дом за остарели хора в Кула  Седем нови случая на COVID-19 в Кипър, общият брой на инфектираните е 857 Седем нови случая на COVID-19 в Кипър, общият брой на инфектираните е 857
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР