Пловдив влезе в червената зона на заразата. Там всички COVID

...
Пловдив влезе в червената зона на заразата. Там всички COVID
Коментари Харесай

Леглата в Инфекциозната клиника в Пловдив свършиха

Пловдив влезе в червената зона на заразата. Там всички Коронавирус легла в Инфекциозната клиника са заети. Другите болници пък вече изпитват сериозен недостиг на персонал.

Броят на случаите с COVID-19 в Пловдив продължава да расте. За последното денонощие новозаразените са 136, а в болница са приети 15 души. Петима са новите медици с положителни проби. На фона на тревожните данни местата в Коронавирус отделенията започват да се изчерпват. Свободните легла са малко над 100, а за интензивно лечение по-малко от 20. Задава се и криза за лекари и медицински сестри.

Общинската болница " Свети Пантелеймон " е едно от лечебните заведения, които приемат случаите с COVID-19 от цялата област, в която живеят над половин милион души.

Осигурени са предпазни средства, осигурени са необходимите лекарства, но за съжаление проблемът с персонала както навсякъде съществува, но отделението работи и за съжаление е пълно с пациенти, заяви пред Нова телевизия д-р Константин Сапунджиев, директор на МБАЛ " Св. Пантелеймон ".

На помощ на лекарите идват студентите от 5-и и 6-и курс в Медицинския университет. Доброволци вече са изявили желание д влязат отново в Коронавирус отделенията, след като първи помогнаха на лекарите и през пролетта.

Смятам, че е лична кауза на всеки лекар да бъде солидарен с колегите си и да окаже помощ при нужда. Смятам, че това ще бъде един безценен опит, който ще придобия, категоричен е Стефан Иванов, студент от 6-и курс

Според националния консултант по Епидемиология на инфекциозните болести грипните пандемии имат цикличност на всеки 30 години, но тази е по-различна от предишните.

Най-важното е, което не се случи при птичия грип, е че този вирус се предава от човек на човек. Най-вероятно виждаме точно това, защото става тази голяма пандемия с въздушно-капкова инфекция. Интензивен механизъм на предаване – невероятен, заяви проф. д-р Йорданка Стоилова, началник катедра „ Епидемиология и медицина на бедствените ситуации” в МУ-Пловдив.

Според професор Стоилова трябва медиците в болниците и личните лекари трябва да бъдат максимално предпазени от заразата.

Надеждите на учените са циркулацията на вируса да се забави и в един момент да постигнем оптимално положение
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14225  В Австралия не записаха нито един случай на COVID-19 В Австралия не записаха нито един случай на COVID-19  Учител, инфектиран с COVID-19, умря в Рудозем Учител, инфектиран с COVID-19, умря в Рудозем  Русия регистрира рекордни случаи на ковид Русия регистрира рекордни случаи на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР