От 15 до 20 лева вече твърдата цена за споделено

...
От 15 до 20 лева вече твърдата цена за споделено
Коментари Харесай

Мислите си, че споделеното пътуване е на далавера, ето какви подли схеми прилагат водачите

От 15 до 20 лева вече твърдата цена за споделено пътуване Бургас-София или София-Бургас е 20 лева. За 15 оферти вече не се намират. Някои пускат обяви и за 25, но все още трудно намират клиенти, тъй като доближават цената на автобусния билет, обясни редовен член на Фейсбук-групата за платен " автостоп ", цитиран от Бургасинфо.

За да избият новите цени на горивата обаче, някои шофьори нарушават основното правило в групата. А то е, че шофьорът може да вземе само трима пътници, за да се чувстват удобно. Въпреки че колите се водят 4+1 места, за дълги разстояния не е удобно да се натъпчат пет души. В обявите някои започнаха да обявяват колите си за " широки " и да наблъскват клиентите като сардели.

В момента се пътува с много дрехи, страшно неудобно е да седнат трима души на задната седалка, особено пък ако единият се случи с наднормено тегло, оплаква се Емилиян Попов. Самият той стоял буквално на една кълка миналата събота цели 400 километра.

Това пътуване е популярно заради по-бързото придвижване от единия град до другия и за да облекчи шофьора разходите си за гориво. Някои превозвачи обаче искат не само пътят да им излезе без пари, но и да спечелят някой лев, възмущава се булгазлията.

Сега хората четат внимателно обявите и питат колко пътници ще има в колата. Някои са съгласни да дадат и повече пари, само и само да стоят на отделна седалка. За жалост некоректни шофьори сервират петия пътник в последния момент и другите нямат избор и остават в претъпканата кола, предупреждава човекът.

В групата вече има и черен списък на некоректните " превозвачи ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР