Общо 110 средни и големи предприятия с над 48 000

...
Общо 110 средни и големи предприятия с над 48 000
Коментари Харесай

КНСБ: 110 големи и средни предприятия с 48 000 служители у нас са засегнати от кризата

Общо 110 средни и големи предприятия с над 48 000 работници са засегнати до този момент от кризата, показват данните от проучване на КНСБ към 11 май.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7722
Общо наблюдаваните предприятия са 134.

Само при краставиците и доматите има спад на цените

12% от фирмите със социално напрежение са предприели съкращения на работещи. В 66% от тях работниците са в платен отпуск, в 23 на сто - в неплатен. 7% от фирмите на този етап планират да възстановят работа напълно или частично след изтичането на периода на извънредното положение на 13 май. Те са от секторите на преработващата промишленост, производството на автомобилни компоненти, енергетика, производство на облекло и ВиК сектора.

От засегнатите от кризата фирми най-много (извън ресторантьорство, хотелиерство, туризъм и кафетерийната сфера) има в преработващата промишленост, производството на авточасти, леката промишленост.

Най-много засегнати работещи има в градовете Благоевград, Габрово, Казанлък, Перник, Пазарджик, Сливен, Враца, Разлог, Банско, следван от Бургас, Хасково и Варна.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7722  Белгия записва 368 нови случая на ковид за последното денонощие Белгия записва 368 нови случая на ковид за последното денонощие  Излязоха пробите на шестимата близки на първия инфектиран с COVID-19 в Търговищко Излязоха пробите на шестимата близки на първия инфектиран с COVID-19 в Търговищко  Китай разгласява цялостен ферман, с цел да обори Китай разгласява цялостен ферман, с цел да обори " американските неистини " по собствен адрес за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР