Ню Йорк ще назначи хиляди хора, за да установява с

...
Ню Йорк ще назначи хиляди хора, за да установява с
Коментари Харесай

Ню Йорк назначава хиляди, за да търсят контактни лица

Ню Йорк ще назначи хиляди хора, за да установява с тяхна помощ контактните лица на заразените с коронавирус. Освен това ще бъде намалено работното време на метрото, за да може то да бъде дезинфекцирано ежедневно. Това съобщи губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6833
Той заяви, че нюйоркското метро няма да работи в часовете между 1 и 5 ч сутринта източноамериканско време, за да може градският метрополитен да разгърне безпрецедентна кампания за почистване на метровлаковете.

Десетки трупове в Ню Йорк се разлагат на улицата, докато си чакат реда за гробищата

" Това е огромно предизвикателство ", каза Куомо на ежедневния си брифинг. " Цялата система на обществения транспорт в Ню Йорк ще бъде дезинфекцирана на всеки 24 часа ", добави той.

Куомо обяви и намерение да бъдат наети между 6400 и 17 000 души в целия щат, които да се занимават с установяването на контактните лица на хората с положителна проба за коронавирус. Според здравните експерти установяването на контактните е от решаващо значение за изолирането на потенциално заразните хора, за да бъдат ограничени нови огнища на епидемията.

Куомо заяви, че бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, в координация с Университета " Джонс Хопкинс ", ще ръководи процеса по наемането на тези хора и обучението им и ще направи програмата достъпна за правителствата по целия свят. Куомо обяви тези инициативи в момент, когато най-тежко засегнатият от епидемията американски щат се надява да облекчи рестрикциите върху обществения живот и бизнеса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6833  Училищата би трябвало да попълнят информация за готовността на оформяне на годишните оценки на учениците в 12-и клас Училищата би трябвало да попълнят информация за готовността на оформяне на годишните оценки на учениците в 12-и клас  Вижте по какъв начин в Португалия ще рестартират стопанската система и на какъв брой стадия Вижте по какъв начин в Португалия ще рестартират стопанската система и на какъв брой стадия  Болен от COVID-19 избяга от болничното заведение във Враца Болен от COVID-19 избяга от болничното заведение във Враца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР