Новият коронавирус може да се разпространява във високите сгради и

...
Новият коронавирус може да се разпространява във високите сгради и
Коментари Харесай

COVID-19 може да се разпространява и по канализационните тръби

Новият коронавирус може да се разпространява във високите сгради и по канализационните тръби, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Китайски учени описаха в американското сп. " Годишник по вътрешна медицина " случай в Гуанчжоу, при който аерозоли от фекалиите на болен от COVID-19 в канализацията са се разпространили нагоре и така са се заразили три семейства, живеещи на по-високи етажи.

Миналия месец друг екип съобщи, че е възможно аерозоли да са предали заразата по канализационните тръби във висока сграда в Китай.

И двата екипа обаче не доказват, че именно предаването вируса по канализационните тръби е причина за заразата. Те насочват обаче, че е необходима адекватна хигиена и по-добро проветряване на сервизните помещения.

За предотвратяване на преминаването на фекални аерозоли през тръбите, не трябва да се позволява изсъхване на сифоните под мивките, ваните и душовете, съветват авторите на новата статия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11961  Словакия означи внезапно нарастване на инфектираните с ковид за денонощие Словакия означи внезапно нарастване на инфектираните с ковид за денонощие  Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Хърватия Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Хърватия  За пръв път! Над 3000 нови инфектирани в Израел За пръв път! Над 3000 нови инфектирани в Израел
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР