Нефункционираща военна полева болница в Прага ще бъде закрита заради

...
Нефункционираща военна полева болница в Прага ще бъде закрита заради
Коментари Харесай

В Чехия закриват полева болница заради недостиг на персонал

Нефункционираща военна полева болница в Прага ще бъде закрита заради недостиг на персонал, въпреки че големият брой пациенти с COVID-19 напряга до крайност възможностите на чешките здравни заведения, съобщиха днес държавни служители, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Пандемията от коронавируса изправи болниците в Чехия на предела на възможностите им през ноември и отново по-рано този месец. Централноевропейската страна с 10,7 милиона души население страда от един от най-високите темпове на разпространение на инфекцията в света с повече от 16 000 регистрирани смъртни случая от COVID-19. Армията изгради полевата болница в предградията на столицата Прага през октомври на мястото на панаирен комплекс и остави обекта в готовност, екипиран да приеме 500 пациенти с COVID-19.

Поради смъртните случаи сред наличния персонал обаче " не сме способни да активираме болницата по смислен начин ", заяви на пресконференция заместник здравният министър Владимир Черни. " Ако намерим персонал е по-смислено да подсилим обикновените болници, вместо да активираме полевата болница ".

Към вчерашна дата в чешките болници е имало 5856 пациенти с COVID-19, включително 970 в интензивни отделения, което е с близо 20 процента по-малко от пика на пандемията в средата на януари.
С регистрирането на близо 8000 новозаразени ежедневно чешките власти се опасяват, че всякакъв нов скок на броя на заразените, свързан с разпространението на новия, т. нар. британски вариант на вируса, ще претовари капацитета на болниците, отбелязва Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19081  Швеция финансира в допълнение здравната си система Швеция финансира в допълнение здравната си система  Европейски Съюз утвърди въвеждането на Европейски Съюз утвърди въвеждането на " тъмночервени зони " с високо разпространяване на короронавируса  Европейска комисия вкара механизъм за бистрота и разрешаване на износа на ваксини против COVID-19 Европейска комисия вкара механизъм за бистрота и разрешаване на износа на ваксини против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР