Не се притесняваме от осъществяването на законови проверки за качеството

...
Не се притесняваме от осъществяването на законови проверки за качеството
Коментари Харесай

Дончо Атанасов от АПИ: От магистралите не се краде, не ни е страх от проверки на качеството

Не се притесняваме от осъществяването на законови проверки за качеството на пътищата у нас. Това каза инж. Дончо Атанасов – член на УС на Агенция " Пътна инфраструктура ", пред bTV. Думите му са по повод проверката, която искат от БСП за качеството на пътищата у нас.

„ Определен съм от министъра на регионалното развитие да координирам законовото осъществяване на проверката, подписана от група народни представители. Всички колеги, ангажирани в дирекциите по възможността за осъществяване на такава проверка работят и в кратки срокове ще отговорим. Проверката ще е случи, когато законите позволяват “, коментира инж. Атанасов.

По думите му дали законите позволяват такава проверка би трябвало да знаят народните представители. „ Аз знам, но колегите ще се произнесат. Работи се, проверяват се закони и нормативни документи, по които може да се осъществява такава проверка на външни лица. Законът за устройство на територията много ясно показва какви са правата и отговорности по целия инвестиционен процес по реализиране на ново строителство, ремонти дейности и т.н. Който иска да осъществява такива проверки, особено народни представители, би трябвало да се запознае със Закона за устройство на територията, обхвата как се извършват проверки, чия отговорност е “, заяви инж. Дончо Атанасов.

Според него се правят внушения, че от пътищата се краде. „ Били сме подложени на проверки на републиканската пътна мрежа при изпълнението на обекти от оперативните програми от лицензирани лаборатории, които Европейската комисия е подбрала, в рамките на година и половина “, каза още членът на УС на АПИ. „ Категорично отказвам да участваме в такъв дебат “, добави той.

На въпрос кой трябва да направи проверката, ако е възможна по закон, инж. Атанасов поясни: „ Би трябвало да се питат народните представители. Не се притесняваме от осъществяването на такива проверки “. „ Няма как като администрация да допуснем да се случват неща извън нормите. При Своге текат процесуални следствени действия, като приключат ще се види кой е крив и кой прав “, допълни инж. Дончо Атанасов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР