На 26 април турските здравни власти отчетоха, че за първи

...
На 26 април турските здравни власти отчетоха, че за първи
Коментари Харесай

Петте метода, които използват турските медици за лечение на COVID-19

На 26 април турските здравни власти отчетоха, че за първи път от 20 дни насам броят на излекуваните от коронавирус пациенти е надхвърлил този на заразените - съответно 3588 излекувани срещу 2357 нови случаи.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6388
Тези факти се коментират като важни стъпки за успешно справяне с епидемията Ковид-19 в Турция, където броят на починалите с вчерашна дата достигна 2805 души - с 99 починали за деня, което е по-малко от предишните дни.

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа посочи пет основни способа, които турските медици използват при лечението на Ковид-19 и които според него са в основата на стратегията за справяне със заболяването:

ранно започване на лечение с хлорохин/хидроксихлорин/, азитромицин, фавипиравир, интензивно подаване на кислород и промяна на позицията на болните, лежащи в интензивните отделения.

По думите на министър Коджа в Турция за разлика от други страни пациентите, постъпващи с оплаквания за температура, болки в гърлото и кашлица, се подлагат на тестване и в някои случаи преди още да излязат резултатите им се назначава лечение с хлорохин, предава БТА.

Европейската агенция по лекарствата предупреди за тежки странични ефекти от хлорохина

" Различно е прилагането и на антибиотика азитромицин, който в Турция се ползва по-съзнателно и още в ранния стадий на заболяването. Според мен този фактор повлия в много голяма степен за успешното лечение у нас ", коментира министър Коджа.

Турските медици много активно ползват и препарата фавипиравир. В Китай той е бил прилаган главно при тежко болни /интубирани/ пациенти. В Турция започва да се прилага на пациенти, които са в начален стадий на дихателна недостатъчност, начален стадий на увреждане на белите дробове и т.н., с една дума съвсем в началото на заболяването. Преценява се, че благодарение на това е постигнат важен успех в спиране на развитието на вируса.

Резултат от тази стратегия се смята, че е обстоятелството, че броят на починалите, а също и на интубираните пациенти и на тези в интензивните отделения, е по-малък в сравнение с други страни.

Интензивната подкрепа с кислород на пациентите с коронавируса също е метод, който турските медици ползват активно още в ранните стадии на заболяванията.

В допълнение към интензивната подкрепа с кислород се прилага и още един метод - пациенти с дихателен дистрес /дихателна недостатъчност/ в интензивните отделения се слагат да лежат по очи, за да се увеличи концентрацията на кислород в кръвта и да се улесни обмяната на кислорода в белите дробове.

Апаратите за белодробна вентилация допринасят за смъртта на пациенти с COVID-19?

" Установихме, че чрез този сравнително прост метод на промяна в позицията на пациентите концентрацията на кислород в кръвта се увеличава до задоволителни нива. Редица страни през последните седмици започнаха също да прилагат този метод ", посочи турският здравен министър.

По данни на здравното министерство към вчерашна дата в Турция са били извършени над 1 млн. теста, от тях 110 130 са с положителен резултат за коронавирус, 2805 души са починали и 29.140 пациенти са излекувани от Ковид-19.
1 776 болни се намират в интензивни отделения, а 883 са интубираните.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6388  Хърватия позволява чеверметата за Първи май Хърватия позволява чеверметата за Първи май  Борис Джонсън се завръща, с цел да се изправи през критиците си Борис Джонсън се завръща, с цел да се изправи през критиците си  Англия поръча 50 млн. новаторски теста против ковид Англия поръча 50 млн. новаторски теста против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР