Над сто души се заразили с коронавирус на сватба в

...
Над сто души се заразили с коронавирус на сватба в
Коментари Харесай

Над сто души се заразили с коронавирус на сватба в Мексико

Над сто души се заразили с коронавирус на сватба в мексиканския град Мексикали в северната част на Мексико в началото на месеца, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Близо 300 души присъствали на венчавката, на 3 октомври, на актьор от сапунени сериали и дъщерята на бизнесмен, заяви пред местни медии здравният министър на щата Долна Калифорния Алонсо Перес Рико. На събитието никой не носел предпазна маска, нито била проверявана температурата на гостите. Освен това организаторите нямали разрешение за организиране на подобно мащабно събитие по време на пандемията.

Министърът добави, че властите разследват дали някой е присъствал на сватбата знаейки, че е болен от Ковид-19 или е заразен с коронавирус. В някои мексикански щати съзнателното заразяване на някого с болест е престъпление, отбелязва агенцията.

В Мексико са регистрирани близо 1 милион случая на коронавирус и близо 87 хиляди починали.

Властите се опасяват от бум на заразата на предстоящите празници, най-вече Деня на мъртвите на 1 и 2 ноември, когато семействата посещават гробовете на близките си.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13563  Премиерът Джонсън стяга ограниченията в региона на Манчестър Премиерът Джонсън стяга ограниченията в региона на Манчестър  1336 позитивни след 11 505 теста за ден 1336 позитивни след 11 505 теста за ден  Експертните препоръки по епидемиология и инфекциозни заболявания поддържат носенето на маски навън Експертните препоръки по епидемиология и инфекциозни заболявания поддържат носенето на маски навън
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР