На Нова Зеландия й омръзна да бъде набутвана в края

...
На Нова Зеландия й омръзна да бъде набутвана в края
Коментари Харесай

Нова Зеландия се постави в центъра на света

На Нова Зеландия й омръзна да бъде набутвана в края или направо да изпада от световните карти и поради тази причина си начерта своя, в която тя е в центъра на планетата, предава ДПА.
На хората от тази красива страна, известна с покорителя на Еверест сър Едмънд Хилари и със заснетите там продукции от " Властелинът на пръстените ", им писнало да " изпадат от картинката " поради своята географска отдалеченост от Стария континент. А това било недопустимо за страна с размерите на Япония и Германия, взети заедно. Поради тази причина премиерът на страната Джасинда Ардърн се присъедини към кампанията на местното министерство на туризма. Инициативата #getNZonthemap си постави за цел да бъде преначертана картата на света и Нова Зеландия да попадне в нейния център, а не в периферията.
В акцията освен премиерът се включиха режисьорът на " Властелинът на пръстените ", новозеландецът Питър Джаксън и неговият сънародник, комикът Рис Дарби.
През годините Нова Зеландия се оказа липсваща в много официални карти. Сред големите виновници в това отношение бяха посочени Смитсъновият музей, ООН и седалището на Би Би Си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР