Многопрофилната болница Д-р Тота Венкова вече разполага с цялостно оборудвана

...
Многопрофилната болница Д-р Тота Венкова вече разполага с цялостно оборудвана
Коментари Харесай

Областната болница в Габрово вече разполага с оборудвана PCR лаборатория

Многопрофилната болница " Д-р Тота Венкова " вече разполага с цялостно оборудвана PCR лаборатория. Средствата за апаратурата в размер на 78 386 лева са осигурени от Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от Областната администрация.

Средствата за извършения ремонт, обзавеждането и комплектите тестове са осигурени от голяма фирма в Севлиево и Община Габрово.



Според директора на болницата д-р Минко Михов въвеждането на лабораторията ще ускори процеса на диагностика и лечение на пациенти с COVID- 19 в лечебното заведение, посочиха от администрацията. Досега материалите са се изпращали за изследване, което забавя точната и навременна диагноза.

Лабораторията ще даде възможност да се тестват своевременно както пациентите, така и персоналът на болницата, които имат нужда, ще се повиши сигурността и контролът на вътреболничното заразяване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14073  Стомашно-чревните признаци вещаят по-тежък Коронавирус Стомашно-чревните признаци вещаят по-тежък Коронавирус  На Столичната РЗИ й е мъчно да смогне с работата с COVID-19

На Столичната РЗИ й е мъчно да смогне с работата с COVID-19  Шефът на Александровска: Да носим маски - дано опазим себе си и околните си

Шефът на Александровска: Да носим маски - дано опазим себе си и околните си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР