Мексиканският регулаторен орган за лекарствата е дал извънредно разрешение за

...
Мексиканският регулаторен орган за лекарствата е дал извънредно разрешение за
Коментари Харесай

Мексико даде извънредно разрешение за употреба на ваксината на Пфайзер

Мексиканският регулаторен орган за лекарствата е дал извънредно разрешение за употреба на ваксината срещу новия коронавирус на компанията Пфайзер (Pfizer), съобщи в петък заместник-министърът на здравеопазването Уго Лопес-Гател, предаде Ройтерс.

През последното денонощие в Мексико са регистрирани 12 253 нови случая на коронавирус и 693 починали от Ковид-19. Общо от началото на пандемията в страната са установени 1 229 379 заразени и 113 019 смъртни случая.

Мексико ще получи 250 хиляди дози от ваксината, достатъчни за 125 хиляди души, уточнява Асошиейтед прес. Очаква се ваксинациите да започнат още следващата седмица, като първи ще бъдат ваксинирани здравните работници от първа линия.

Мексико е четвъртата страна, която издава разрешение за употреба на ваксината на Пфайзер след Великобритания, Канада и Бахрейн.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16627  Добра вест! Отново повече излекувани, в сравнение с инфектирани с COVID-19 у нас Добра вест! Отново повече излекувани, в сравнение с инфектирани с COVID-19 у нас  Увеличават се случаите на COVID-19 във Франция Увеличават се случаите на COVID-19 във Франция  Проф. Георги Момеков: Фармацевтичните компании пробват да скроят шапка на COVID-19 Проф. Георги Момеков: Фармацевтичните компании пробват да скроят шапка на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР