Магазините, аптеките и интернет сайтовете за търговия биват залети с

...
Магазините, аптеките и интернет сайтовете за търговия биват залети с
Коментари Харесай

Менте апарати за измерване на сатурация заляха пазара ни

Магазините, аптеките и интернет сайтовете за търговия биват залети с апарати менте за измерване на сатурация (ниво ни кислород в кръвта) и пулс. Това става ясно от публикации в социалните мрежи, в които потребители се оплакват от качеството на машинките, които през последните месеци са много търсени заради пандемията от COVID-19.

Някои опарили се от нискокачествената техника, с която е залят пазара хора дори демонстрират нагледно нейната неточност при измерване.

От видеоклип, разпространен в групата „ Коронавирус България COVID-19 “ става ясно, че някои от т.нар, оксиметри отчитат сходни нива в рамките на нормата за количество кислород в кръвта (97-98-99) при вкарване в тях както на човешки пръст, така и на всевъзможни предмети като например морков или цигара. Освен това, ако се доверим на въпросните машинки, излиза, че морковите и цигарите имат висок пулс.



„ Внимавайте какво купувате! Внимавайте на кого и на какво доверявате здравето си! Явно ще е проблем и да го върна - мотаят ме вече няколко дни! Тествайте оксиметъра си преди да му се доверите “, съветва собственичката на неточната машинка.

Цените на тези апарати тръгват от 20-ина и достигат до около 400 лв.,пише Монитор.

Оксиметър - прецизно измерване на сатурацията!...После - що сме имали проблеми с доверието?...Важното е, че здравето ми е като на морков...ай останете си със здраве!!!
Публикувахте от в Вторник, 24 ноември 2020 г.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16370  Европейски Съюз освобождава от Данък добавена стойност имунизациите против коронавирус Европейски Съюз освобождава от Данък добавена стойност имунизациите против коронавирус  Епидемичен гърмеж в обществен дом в Сливен Епидемичен гърмеж в обществен дом в Сливен  Европейски Съюз ще популяризира данните, употребявани за оценка на имунизациите против Коронавирус Европейски Съюз ще популяризира данните, употребявани за оценка на имунизациите против Коронавирус
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР