Компанията Renault SA назначи временни директори, които да управляват френския

...
Компанията Renault SA назначи временни директори, които да управляват френския
Коментари Харесай

„Рено“ назначи временен главен изпълнителен директор след ареста на Карлос Гон

Компанията Renault SA назначи временни директори, които да управляват френския автомобилен производител след арестуването в Япония по-рано тази седмица на главния изпълнителен директор Карлос Гон, съобщава " Уолстрийт джърнъл ".

Управителният съвет на Renault обяви, че е назначил вторият човек в компанията Тиери Болоре за временен заместник-главен изпълнителен директор, а Филип Лагайе, който беше водещ независим директор, за временно действащ председател на борда на директорите.

Трябва да се има предвид, че компанията Renault се оказа в управленски вакуум, след като японски прокурори арестуваха Карлос Гон - титан в автомобилната промишленост и един от най-известните бизнесмени в света - по обвинения във финансови злоупотреби.

В понеделник компанията Nissan Motor Co., на която Гон също беше председател, заяви, че е предоставила на японските власти подробности от вътрешно проучване, в което се твърди, че в продължение на много години досегашният директор е предоставял неверни данни за получаваните от него компенсации. Японският производител на автомобили, който е партньор на Renault, също заяви, че е изгонил Карлос Гон от заеманите от него управленски позиции.

Бордът на директорите на Renault обаче посочи, че на този етап Гон официално запазва поста си като председател и главен изпълнителен директор на автомобилния производител, но неговите правомощия се делегират на Болоре и Лагайе.

Междувременно акциите на двете автомобилни компании опитват известно поскъпване по време на търговията в сряда, след като от началото на седмицата се оказаха под силен натиск от продажби в резултат на шокиращата новината за ареста на Карлос Гон. Акциите на Nissan Motor приключиха днешната токийска търговия със слабо повишение от 0,36%, докато акциите на Renault нарастват с 2,76% в началото на търговията на борсата в Париж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР