Кметът на Букурещ Габриела Фиря поиска премахването на рекламни пана

...
Кметът на Букурещ Габриела Фиря поиска премахването на рекламни пана
Коментари Харесай

Кметът на Букурещ поиска премахване на рекламни пана, изобразяващи лекари като светци

Кметът на Букурещ Габриела Фиря поиска премахването на рекламни пана в румънската столица, на които лекари са изобразени като светци, съобщава в. " Адевърул ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6686
Фиря заяви, че искането се базира на факта, че " Румънската православна църква и много жители на Букурещ смятат тези изображения за обидни ". Тя посочи още, че рекламните фирми биха могли да заменят паната с други, които да изразят почитта към лекарите-герои, без да накърняват религиозните чувства на минувачите.

" Адевърул " отбелязва, че художничката от Букурещ Уанда Хутира е създала серия от илюстрации, представящи лекари като светци в рамките на рекламна кампания, целяща да изрази благодарност към лекарите, които се борят на първа линия с пандемията от COVID-19.

11 616 са заразени с коронавирус в Румъния

Кампанията обаче предизвика серия от негативни коментари в социалните мрежи и обвинения в светотатство, включително от страна на Румънската православна църква, съобщава БТА.

Говорителят на Румънската патриаршия Василе Банеску заяви, че кампанията представлява " опит за визуално малтретиране на християнската иконография ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6686  Мерките против COVID-19 почистиха въздуха в Истанбул Мерките против COVID-19 почистиха въздуха в Истанбул  Ананиев отиде във Видин, където има най-вече инфектирани медици Ананиев отиде във Видин, където има най-вече инфектирани медици  Броят на инфектираните с новия ковид в Дания надвиши 9000 Броят на инфектираните с новия ковид в Дания надвиши 9000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР