Километрични опашки от коли се образуваха по границите на Чехия

...
Километрични опашки от коли се образуваха по границите на Чехия
Коментари Харесай

Километрични опашки се извиха по границите на Чехия след частичното им отваряне

Километрични опашки от коли се образуваха по границите на Чехия два дни след отварянето им за жители на страната, желаещи да пътуват по спешна работа в чужбина. Това съобщи днес Чешката телевизия, цитирана от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5589
Най-много са чакащите коли на границата с Германия. Опашките пред ГКПП-тата, на които има и тирове, снабдяващи населението с необходими стоки, достигат 15 километра.

Във вторник властите разрешиха жителите на Чехия да напускат страната, но само по спешност - за да приберат близки роднини от чужбина, да посетят лекар в друга държава или при неотложна командировка. След завръщането си всеки задължително трябва да остане две седмици под карантина вкъщи.

По време на извънредното положение, обявено на 12 март, и на общата карантина, наложена на 16 март, шопингът и почивките в чужбина вече не са достатъчно основание за излизане от страната, обясниха властите.

Чехия се готви за постепенно отваряне на магазините и ресторантите

При минаване на границата данните на влизащите и излизащите се вписват в електронен регистър, въз основа на който може да се контролира впоследствие спазването на карантината. За нарушителите е предвидена административна, а в някои случаи и наказателна отговорност.

В средата на март Чехия възстанови временно пропускателния режим по границите си. Влизането на чужденци е преустановено до подобряване на епидемиологичната ситуация.

До момента в страната са установени 6303 случая на заразяване с коронавируса. Предизвикваното от него заболяване COVID-19 е станало причина за смъртта на 166 души. Излекуваните са 831. От 1 март, когато заразата нахлу в страната, са изследвани 146 004 жители на Чехия, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5589  Депутатите се събират изключително. Ще изслушват Борисов поради COVID-19 Депутатите се събират изключително. Ще изслушват Борисов поради COVID-19  Поръчват още PСR тестрове в Бургас Поръчват още PСR тестрове в Бургас  СЗО: Предстоят сериозни седмици СЗО: Предстоят сериозни седмици
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР